۱ – ردیف های نماسازی و اضافه بهای نماسازی دیوارهای سنگی، تنها به سطحی از دیوار تعلق می گیرد که به صورت نما چیده شده باشد.
۲ – در عملیات بنایی سنگی نمادار، حجم بنایی سنگی با محسوب نمودن سنگ های نما، از ردیف های مربوط پرداخت می شود و ردیف های اضافه بهای نماسازی سنگی نیز، بر حسب مورد جداگانه پرداخت می شود.
۳ – در نماسازی های سنگی که نماچینی روی کار جدا از پشت کار انجام می شود، تمام هزینه های انجام کار برای سطح نما، بر حسب مورد از ردیف های ۰۴۰۳۰۱ و ۰۴۰۴۰۱، برای نماسازی پرداخت می شود.
۴ – سطح سنگ های دو تیشه ازاره ساختمان بر اساس سطوح مرئی تراش محاسبه می شود.
۵ – بهای ردیف ۰۴۰۳۰۹، بر حسب سطح مقطع یک وجه درز محاسبه می شود.
۶ – اضافه بهای طاق های قوسی نیز از ردیف ۰۴۰۳۰۸ پرداخت می شود. در این ردیف، هزینه تراش نمای سنگ به صورت منحنی پیش بینی نشده است.
۷ – سنگ مصرفی در این فصل (چنانچه در اسناد و مدارک پیمام، معدن بخصوصی ذکر نشده باشد) از منطقه اجرای پروژه با توجه به مشخصات فنی تهیه می شود و نوع و رنگ آن توسط مهندس مشاور تعیین می شود.
۸ – نسبت های داده شده در ملات ها برای اختلاط ماسه و سیمان یا آهک نسبت حجمی است. برای مثال ملات ۱:۶ یعنی یک واحد حجم سیمان در مقابل ۶ واحد حجم ماسه، در ضمن نسبت های یاد شده به صورت کیلوگرم سیمان در متر مکعب ملات در جدول (۱ – ۱)، در کلیات این فهرست آمده است.
۹ – اندازه سنگ های مورد استفاده در این فصل در حدی هستند که با نیروی یک نفر کارگر قابل جابجایی باشند و سنگ های بزرگ مربوط به اسکله سازی مشمول ردیف های این فصل نمی باشند.
۱۰ – تعاریف و مشخصات سنگ های مصرفی در این فصل بر اساس نشریه شماره ۹۰ با عنوان «دیوارهای سنگی» می باشد.
۱۱ – به مصالح سنگی ردیف های ۰۴۰۵۰۱ تا ۰۴۰۵۰۶ حمل بالای ۳۰ کیلومتر تعلق نمی گیرد.
گروه چهارم: تهیه و نصب سنگ دو تیشه ریشه دار لاشتر و بنایی فرش کف با سنگ لاشه
گروه پنجم: تهیه مصالح زهکشی، تهیه، حمل و ریختن شن، ماسه و ماسه بادی