Clicky
Skip to main content
عمومی

سیستم فن فشار مثبت راه پله

به دلیل اینکه در زمان بروز حریق در ساختمان های بلند مرتبه گاهی اوقات دود خیلی دورتر از کانون اصلی حریق نفوذ می کند. سیستم فن فشار مثبت راه پله از اهمیت فراوانی برخوردار می شود. پلکان، آسانسورها، شفت ها و طبقات دیگر نیز مملو از دود گردیده و عملیات نجات ساکنین و نیز اطفای حریق را با مشکل جدی مواجه می سازد. آمار و ارقام ها بیانگر آن است که بیشترین آمار مرگ و میر در حریق ها ناشی از استنشاق دود و گازهای سمی تولید شده می باشد. همچنین دود می تواند مشکلات زیادی را در مبارزه با حریق و کنترل آن ایجاد کند. از این رو تهویه هوا در هنگام حریق از مباحث مهمی است که می بایست مورد توجه قرار گیـرد.

سیستم تخلیه دود یا فن فشار مثبت راه پله نه تنها باعث تخلیه دود و آتش از مسیر خروج افراد از ساختمان می شود، بلکه باعث اطفاء حریق نیز می شود. سیستم تخلیه دود یا همان فن فشار مثبت راه پله با گیرنده حساس به دود یا آتش (smoke/fire Detector) فعال می شود و با بوجود آوردن اختلاف فشار بین واحد آتش گرفته و طبقات از سرایت آتش به دیگر نقاط ساختمان جلوگیری کرده و همچنین فرصتی را فراهم می کند تا اهالی ساختمان از مسیری بدون دود و آتش خارج شوند. از طرفی با شرایطی که سیستم تخلیه دود / فن فشار مثبت راه پله فراهم می آورد. گروه های آتش نشانی به راحتی به محل حریق جهت اطفاء دست پیدا می کنند و در نهایت کمترین خسارت به ساختمان وارد می شود.

سیستم تخلیه دود / فن فشار مثبت راه پله اختلاف فشاری که بین منازل، طبقات و راه پله هاست را از هوای ۲ محیط جدا می کند به گونه ای که هوا از سمت راه پله ها به سمت داخل منازل حرکت کرده و راه پله ها را برای عبور افراد ایمن نگه می دارد این اختلاف فشار این امکان را به افرادی که در طبقات بالا زندگی می کنند می دهد که در هنگام حریق بدون مسمومیت ناشی از گاز دود، خود را به طبقات پایینی برسانند.

روش کار فن فشار مثبت

در زمان بروز آتش‌ سوزی فن فشار مثبت جریان پر فشاری را از طریق کانال به داخل راه ‌پله و یا پاگرد ها تزریق می‌ کند. این موضوع سبب بالا رفتن فشار هوای راه ‌پله می ‌گردد، در این حالت هوا از محیط پرفشار (راه‌ پله) به محیط کم‌ شار (واحد) جریان یافته و اجازه خروج دود از واحد و فضای آتش‌گرفته را نمی ‌دهد و افراد می‌ توانند از طریق راه ‌پله بگریز‌ند.

اصول عملیات سیستم تخلیه دود یا فن فشار مثبت راه پله

  • راه اندازی اتوماتیک سیستم تخلیه دود توسط دتکتور دود یا حرارت تشکیل می شود.
  • در سیستم تخلیه دود دستور العمل راه اندازی با کلید دود فعال می شود.
  • اگر دود به سمت بالا نفوذ کند به همراه بخار آب خارج می شود و هوای تازه، هوای نفوذی را رقیق میکند.
  • در سیستم تخلیه دود فشار بالاتر که به میزان هوای تازه بستگی دارد از نفوذ بیش تر دود به راه پله جلوگیری می کند.
  • سیستم قابل اطمینان سیستمی است که تغییر حالتش از زمستانی به تابستانی در دسترس باشد و در این حالت alarm آتش به طور اتوماتیک ریست می شود که این مورد در فن فشار مثبت راه پله مشهود است.
  • راه اندازی سنسور باران در فن فشار مثبت راه پله نباید در تابستان انجام شود به دلیل اینکه دمپر باز است و باران می تواند وارد آن شود.
  • مهم ترین پارامتر در تمام این سیستم spp system که توسط شرکت وی سی صنعت انجام می شود ایجاد فشار مثبت در راه پله هاست.

اجزای تشکیل دهنده فن فشار مثبت

  • الکتروموتور
  • هوزینگ
  • شفت و چرخ
  • تابلوی فرمان

تقسیم بندی فن های فشار مثبت

از نظر ساختار کلی این فن ها به دو دسته تقسیم میشوند:

  • سیستم فشار مثبت با تزریق مستقیم
  • سیستم فشار مثبت با تزریق شبکه ای

سیستم فشار مثبت با تزریق مستقیم

سیستم فشار مثبت با تزریق مستقیم

سیستم فشار مثبت با تزریق مستقیم

این روش یک روش بسیار ساده در تولید فشار مثبت است. زیرا برای معابر مورد نیاز و حساس یک فن سانتریفیوژ نصب نموده و با راه اندازی آن هوای تازه را در داخل معبر به صورت مستقیم میدمد. در واقع تصور کنید برای یک سوله بخواهید فشار مثبت طراحی کنید ، در این حال شما بایستی یک فن سانتیرفیوژ را در ورودی سوله نصب کرده تا هوای اطراف را مکیده سپس به داخل سوله فووت کند.

سیستم فشار مثبت با تزریق شبکه ای

سیستم فشار مثبت با تزریق شبکه ای

سیستم فشار مثبت با تزریق شبکه ای

این روش که دقیق تر و هدفدار تر از روش تزریق مستقیم است با ایجاد کانال هایی هوای تازه را تا تقاط دلخواه هدایت نموده سپس توسط دریچه های مناسب هوا را به داخل باکس میدمند. جهت فعال سازی اتوماتیک این فن ها ،می توان فرمان آنها را به سیستم اعلام حریق و ورودی خط آژیرها متصل نمود.

ارسال پاسخ

نرم افزار محاسبه تاخیرات ناشی از تاخیر در پرداخت صورت وضعیت ها
براساس بخشنامه شماره 11082/54/5090-1 مورخ 1360/09/02 سازمان برنامه و بودجه کشور
نرم افزار محاسبه تاخیرات ناشی از تاخیر در پرداخت صورت وضعیت ها
براساس بخشنامه شماره 11082/54/5090-1 مورخ 1360/09/02 سازمان برنامه و بودجه کشور