Clicky
Skip to main content
دانشنامه

آفتابگیر، شیدر یا لوور

توسط ۳ مرداد ۱۳۹۶مرداد ۱۲ام, ۱۳۹۶بدون دیدگاه

آفتابگیر، شیدر و یا لوور یک پنجره بسته یا یک حائل با تیغه‌های افقی زاویه دار جهت عبور نور و هوا می‌باشد. لیکن از تابش نور مستقیم خورشید، باران و آلودگی صوتی جلوگیری می‌کند. زاویه تیغه‌ها ممکن است قابل تنظیم یا غیرقابل تنطیم و ثابت باشند.

پیشینه

لوور یا دودکش در قرون وسطی به عنوان سازهٔ فانوس چوبی که در بالای سوراخ سقف آشپزخانه‌های بزرگ نصب می‌شد تا امکان تهویه برای آشپزخانه در عین حال عدم ورود برف و باران را ایجاد کند. آنها در واقع جایگزین بهتری برای سازه‌های خام یک بار مصرف بودند. بعدها آن‌ها به طرح‌های پیچیده‌تر با جزییات بیشتر از جنس سفال در آمدتد بیشتر، شبیه هواکش‌های مدرن امروزی بودند؛ با تیغه‌های قایل تنظیمی که با کشیدن یک طناب باز و بسته می‌شدند.

ساختار (جنس مصالح)

لوورهای مدرن اغلب از جنس آلومینیومی، فلزی، چوبی، و یا شیشهای ساخته می‌شوند. آنها ممکن است با یک اهرم فلزی، قرقره‌ها، و یا از طریق اپراتور موتوری باز یا بسته شوند. لوورهای آلومینیومی (تولید آلیاژ ۶۰۶۳ آلومینیوم) تأثیر تشعشع نور خورشید را تا ۸۰٪ کاهش داده و باعث می‌شود تا مصرف انرژی تا ۳۰٪ کاهش یابد. آفتابگیر یا شیدر یا لوور آلومینیومی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم‌بندی می‌شوند.

مزایا استفاده از لوور

بسیاری از کشورها در اروپا اقدام به انتشار یک آیین‌نامه جدید ساختمانی نموده‌اند. در این آیین‌نامه‌ها سعی شده است با کاهش مصرف انرژی از این طریق با اثر گلخانه‌ای مقابله شود. یکی از مهمترین عوامل مصرف انرژی در ساختمان، سرمایش است. با بکار بردن یک سایه‌بان مناسب می‌توان نیاز به سرمایش را به شدت کاهش داد و یا حتی به کلی ازبین برد. خورشید از مهمترین منابع گرما و نور است. گاهی اوقات طراحی، اندازه گذاری و کنترل یک سایه‌بان، کمی پیچیده و مشکل است. لوور آلومینیومی باید طوری طراحی شود تا گرمایش حاصل از اشعه مستقیم خورشید در طیف اصول گرم را کاهش دهد و درعین حال لوور آلومینیومی درطول فصل سرما مانع برای گرمایش خورشید نشود. برای رسیدن به این هدف می‌توان از نمودار خط سیر، محاسبه دقیق زاویه اشعه خورشید و تشکیل سایه درطول سال استفاده نمود. لوورها علاوه بر جلوگیری از تابش نورمستقیم خورشید، مهندسین معمار را در طراحی نمای زیبا کمک می‌نماید. در برخی ساختمانها و یا محیطهای داخلی با تکیه بر زیبایی و طرح جذاب لوور برای پوشش نما و یا معماری داخلی استفاده می‌شود.

آفتابگیر، شیدر یا لوور

آفتابگیر، شیدر یا لوور

برخی از انواع لوور ها بر اساس شکل ظاهری عبارتند از:

۱- لوور دوکی – شیدر (سایه بان)

در این سیستم می توان با استفاده از تیغه هایی با مقطع دوکی شکل نماهای ظریف و بسیار زیبا به وجود آورد که ما حصل آن علاوه بر زیبایی نما سایبانهای کاربردی و مفید است .( لوورهای دوکی شکل آلومینیومی نسل جدیدی از نورگیرها می باشند که بسیار مورد توجه مصرف کنندگان از جمله طراحان پروژه های ساختمانی قرار گرفته اند)

  • قطر mm100 تا mm400
  • لوورهای آلومینیومی (تولید آلیاژ ۶۰۶۳ آلومینیوم) تاثیر تشعشع نور خورشید را تا ۸۰% کاهش داده و باعث می شود تا مصرف انرژی تا ۳۰% کاهش یابد .
  • این سیستم از ۳ قطعه اصلی تشکیل شده است .( که با اتصال به سازه بوجود آورنده مجموعه لوور می باشند)
  • قطعه اتصال به سازه به نام خورشیدی که دارای دندانه ها می باشد و کلیت قرارگیری لوورها را از زاویه صفر درجه با افزایش ۵/۲۲ درجه حداکثر تا ۵/۶۷ درجه امکان پذیر می سازد.
  • منقاری که نگهدارنده قطعه اصلی می باشد که با دندانه های موجود در قسمت انتهایی از یک سمت به خورشیدی و از سوی دیگر به قطعه اصلی متصل می شود .
  • مقطع دوکی که روی قطعه منقاری قرار گرفته و کلیت نما را می سازد .
  • End cap نوع دیگری از دیتایل نصب می باشد که جهت اتصال از چپ و راست در ساپورت های خاص و همچنین بتن انتهایی لوور کاربرد دارد.

در واقع این لوور ها نسل جدیدی از نورگیر ها هستند که در سایز های مختلف تولید شده و می توان آنها را به صورت های افقی و یا عمودی نصب نمود.

سیستم ثابت

این سیستم از جمله پرمصرفترین نورگیرهای لووری در نوع خود می باشند که به دلیل سادگی و اقتصادی بودن و امکان نصب مستقیم بر روی انواع سیستم های نمای شیشه ای، ورق کامپوزیت و هر نوع نمای دیگر طرفداران بسیاری را به سمت خود جلب کرده است.

سیستم متحرک

این سیستم می تواند با سیستم کنترل از راه دور و یا سوییچی به مشتریان عرضه شود این سیستم با اتصالات و قطعات خاص با تکنولوژی جدید که کاملاً اختصاصی می باشد به همراه سیستم ثابت با اتصالات ساده آماده ارائه و اجرا به مشتریان می باشد.

نصب این لوورها به دو شکل ثابت و متحرک انجام می پذیرد:

ثابت

این سیستم از رایج ترین سیستم های نصب لوور است. به دلیل سادگی و اقتصادی بودن و امکان نصب مستقیم بر روی سیستم های نمای شیشه و یا ورق کامپوزیت کاربرد متداول تری دارد. درنصب ثابت, لوور ها یا به وسیله سوراخ هایی که بر روی درپوش(End Cap) آنها تعبیه شده است به سازه متصل می شوند و یا توسط پایه بر روی نگه دارنده خود متصل می شوند.

متحرک

این سیستم مختص لوور های دوکی و لوور هایی باساختار مشابه می باشد که به صورت کنترل از راه دور و یا سوییچی به مشتریان عرضه می گردد. این سیستم با تکنولوژی جدید و قطعات و اتصالات خود که کاملا اختصاصی می باشد آمده اجرا و ارائه به مشتریان است.

۲ – لوور های مکعبی

لوورهای مکعبی نیز در ابعاد مختلف موجود بوده و ساختار کلی آن پروفیل آلومینیومی می باشد.

۳ – لوور های کامپوزیت

این لوور ها از ورق کامپوزیت به صورت باکس شده تولید می شوند و دارای تمام قابلیت های نمای کامپوزیت می باشند.

ارسال پاسخ

نرم افزار محاسبه تاخیرات ناشی از تاخیر در پرداخت صورت وضعیت ها
براساس بخشنامه شماره 11082/54/5090-1 مورخ 1360/09/02 سازمان برنامه و بودجه کشور
نرم افزار محاسبه تاخیرات ناشی از تاخیر در پرداخت صورت وضعیت ها
براساس بخشنامه شماره 11082/54/5090-1 مورخ 1360/09/02 سازمان برنامه و بودجه کشور